Om Filmen

Fra first life til ’Second Life’

Min avatar og mig’ følger en uheldig filminstruktør, der beslutter sig for at prøve lykken i den virtuelle verden Second Life. Her møder han den smukke avatar Helena, som hjælper ham i gang med en strålende karriere. Da succesen stiger ham til hovedet ender han med at miste alt, han har opbygget i den virtuelle verden – og er tæt på at miste alt i den 'virkelige' verden, som på mystisk vis blander sig i den virtuelle og omvendt.

Hans søgen efter Helena fører ham til øen Akasha, hvor han bliver kontaktet af nogle mystiske lysvæsner. De lover at han nok skal blive genforenet med sin elskede, men først må han gennemføre en rejse til et bjerg i Nevada, hvor computervidenskabsmanden Danny Hillis er i gang med at bygge et gigantisk ur - designet til at måle tiden de næste 10.000 år.

Store dele af filmens handling udspiller sig i den virtuelle verden – Second Life – og Mikkel Stolt optræder i hovedrollen som sig selv og sin avatar, hvilket også gælder de øvrige medvirkende i filmen.

Morsom og tankevækkende

På afvæbnende og humoristisk facon åbner filmen med sit følelsesmæssige, sociologiske og filosofiske indhold en række spørgsmål om det at være online – ikke mindst i sociale netværk. Hvad er identitet? Hvad er virkelighed egentlig – og hvordan ser fremtidens virtuelle verden ud?

Et andet tema i dokumentaren er kærlighedens vilkår i den virtuelle verden: Skal begrebet utroskab omdefineres i informationsalderen? Er kærligheden og menneskeligheden truet af teknologien? Eller er kærlighed en følelse, der transcenderer alle barrierer og som kan udleves i sin reneste form, når man ikke er underlagt fysiske begrænsninger, såsom alder køn og udseende osv.?

Be Sociable, Share!